Vanemapuhkuse süsteem tehakse ümber (1)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme lapse ema Kati Korjus rõõmustab lapsepuhkusega seotud võimaluste suurenemise üle, sest nii jääb tal tulevikus aega pikemaks ühiseks puhkuseks mehe ja lastega.
Kolme lapse ema Kati Korjus rõõmustab lapsepuhkusega seotud võimaluste suurenemise üle, sest nii jääb tal tulevikus aega pikemaks ühiseks puhkuseks mehe ja lastega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile jõudis valitsuse lauale sotsiaalministeeriumi vanemahüvitise ja -puhkuse reformipakett, mis sotsiaalkaitseminister Kaia Iva arvates võiks saada seaduseks juba järgmisel aastal. Eile siisko ühtegi otsust vastu ei võetud ning valitsus arutab ettepanekuid uuesti märtsis.

Kaia Iva eelkäija Margus Tsahkna (mõlemad IRL) avas ministeeriumi plaane väheke juba mullu suvel, märkides, et ehkki lapsehoolduspuhkusele saab jääda ka isa, on 91 protsenti vanemahüvitise võtjatest ikkagi naised.

Nüüd on Iva valmis reformi üksikasjalikumalt tutvustama ega oska esimese hoobiga nimetada ühtegi muudatust, mis võiks kriitikat pälvida. «Süsteem muutub palju paindlikumaks,» ütleb ta. Küll aga tuleb tööandjatega läbi arutada, kui pikalt peaksid lapsevanemad oma puhkuseplaanidest, aga ka osalise töötamise või tööle naasmise soovist ette teatama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles