Ehitusfirmade tulemuste peale aktsiad kukkusid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko ehitusplats
Merko ehitusplats Foto: Erik Prozes

Merko Ehitus ja Nordecon teatasid eile oma mullused majandustulemused, mispeale mõlema ettevõtte aktsiad Tallinna börsil kukkusid.

Merko Ehituse puhaskasum kahanes eelmisel aastal 38,8 protsenti, 6,1 miljonile eurole, müügitulu kasvas samas 0,4 protsenti, 252 miljonile eurole.

Nordeconi puhaskasum oli mullu 3,9 miljonit eurot, aasta varem oli näitaja 174 000 eurot. Ehituskontserni käive kasvas aastaga 26 protsenti, 183,3 miljonile eurole. Nordeconi kontserni brutokasum 2016. aastal oli 11 miljonit eurot, aasta varem oli see üheksa miljonit eurot. Brutokasumlikkus oli kuus protsenti, aasta varem 6,2 protsenti. «Järjest tihedamaks muutuvas konkurentsis on kontserni brutokasumlikkus võrreldes eelmise aastaga mõnevõrra vähenenud,» teatas Nordecon börsile. Nordeconi aktsia langes eile Tallinna börsil 1,52 protsenti ja Merko aktsia 1,09 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles