Prokuratuur saatis Ida-Virumaal kolm sõpra surnuks sõitnud Jaani kohtu ette (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuse ajal roolis olnud Jaan tegeles muu hulgas driftimisega.
Liiklusõnnetuse ajal roolis olnud Jaan tegeles muu hulgas driftimisega. Foto: Sotsiaalmeedia

Viru ringkonnaprokuratuur esitas 28-aastasele Jaanile süüdistuse mootorsõiduki juhi liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud kahe või enama inimese surm.

Süüdistuse järgi sooritas 27-aastane Jaan mullu 30. juulil kella 20.59 ajal sõiduautoga BMW Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas Narva-Tallinn maantee 125. kilomeetril asuval ristmikul parempöörde peateele. Parempööret sooritades kaotas juht liiga suure kiiruse tõttu mootorsõiduki üle juhitavuse ja põrkas kokku vastutuleva reisibussiga.

Sündmuskohal surid mootorsõidukis BMW kaasreisijatena tagaistmel viibinud 21-aastane noormees ja 20-aastane neiu ning järgmisel päeval suri haiglas liiklusavarii tagajärjelt saadud vigastustesse juhi kõrvalistmel viibinud 21-aastane neiu.

Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik tõdes, et suvine traagiline liiklusõnnetus on halvim näide sellest, kuidas oma sõiduoskusi teinekord üle hinnatakse.

«Linnatänavatel ja maanteedel tuleb järgida liikluseeskirju ning kui tekib soov oma oskusi proovile panna, tuleb valida selleks ette nähtud koht,» rõhutas Kuusik. Ta lisas, et politsei panustab iga päev turvalisse liiklemisse, aga ka juhid ise peavad teiste liiklejatega rohkem arvestama ja oma sõiduoskuseid kriitilisemalt hindama.

Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja Germanni sõnul kujutab mis iganes mootorsõiduk endast suuremat ohuallikat ja istudes autorooli, tuleb juhil lisaks enda ohutusele mõelda ka kaasliiklejate ohutuse peale.

«Iga sõidukijuht peab arvestama oma sõidukogemust, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, ilmastikutingimusi. Professionaalne ja vilunud autojuht peab oskama ohtusid õigesti hinnata,» lisas abiprokurör Maarja Germann.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kohtuliku arutamise algust ei ole veel määratud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles