Sisekaitseakadeemia saatus ripub niidi otsas (25)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia kadetid rivistusel.
Sisekaitseakadeemia kadetid rivistusel. Foto: Toomas Tatar

Poliitikute erikomisjon asub täna õhtupoolikul vaagima, millises mahus sisekaitseakadeemia Narva kolitakse. Seda, et pinged on laes, näitab kas või asjaolu, et kahe ministeeriumi arvutused erinevad üksteisest 15 miljoni euro võrra ning mängu on võetud peened mõjutamisargumendid.

Kui eestlastel on milleski kerge kokku leppida, siis enamasti küsimuses, kui palju miski maksab. See reegel ei kehti aga sisekaitseakadeemia Narva kolimise puhul: justiitsministeerium süüdistab siseministeeriumi kolimiskulude tahtlikus ülepaisutamises, siseministeeriumi meelest alahindab esimene kogu projekti maksumust ja mõju Eesti turvalisusele.

Argumendid pannakse lauale täna õhtupoolikul erikomisjonis sisekaitseakadeemias, kus poliitikud hakkavad Jevgeni Ossinovski juhtimisel otsust arutama. Kuigi osa ministreid tahaks kolimise juba neljapäevasel valitsuse istungil ära kinnitada, teeb vastaspool selle ärahoidmiseks kõik.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles