Linnaosavalitsus ei anna islamikogudusele kesklinnas ruume (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna valitsus leidis, et Narva mnt 38 asuvate ruumide väljaüürimine ei tasu ennast ära ning mõistlik oleks need hoopis maha müüa.
Kesklinna valitsus leidis, et Narva mnt 38 asuvate ruumide väljaüürimine ei tasu ennast ära ning mõistlik oleks need hoopis maha müüa. Foto: Google StreetView

Kesklinna valitsus otsustas tühistada mullu detsembris toimunud rendikonkursi tulemuse, millega anti Narva maanteel asuvad ruumid rendile Eesti Islami Kogudusele.

Ainsa pakkujana sai islamikogudus Narva mnt 38, Tallinna Ülikooli vastas asuvad ruumid pindalaga kokku 131,4 ruutmeetrit enda kasutusse üürihinnaga 198,41 eurot kuus. Pakkumise alghind oli 170 eurot kuus. Pakkuja soovis ruume kasutada kultuuri-, hariduse ja teadusalaseks ning heategevuslikuks mittetulundustegevuseks.

Pakkumine vastas kõikidele tingimustele ning komisjon tunnistas Eesti Islami Koguduse konkursi võitjaks. 29. detsembril 2016 anti Narva mnt 38 äriruumid vara üleandmise-vastuvõtmise aktiga Eesti Islami Kogudusele üle.

Tollane linnaosavanem Alar Nääme kinnitas enampakkumise tulemused ja otsustas ruumide kasutusse andmise tänavu 2. jaanuaril. Kaks päeva hiljem avaldati vastav teade ka Tallinna linna veebilehel.

Möödus veel mõni päev ning Kesklinna valitsusega võeti ühendust Tallinna linnavaraametist. Amet leidis, et vara kasutusse andmise menetluses ei ole linnaosavalitsus lähtunud linnavara valitsemise korra ja linnavara kasutusse andmise korra põhimõtetest. Linnavaraamet leidis, et enampakkumise alghind ja pakkumisel kujunenud hinnad on alla turuväärtust ega võimalda korrektselt täita üürileandjal lasuvaid kohustusi. Samuti leidis linnavaraamet, et Narva mnt 38 asuvad äriruumid ei ole linna ülesannete täitmiseks vajalikud.

Seetõttu tühistas vahepeal Nääme asemel Kesklinna vanemaks saanud Taavi Pukk konkursi tulemused. «Hinnates kirjeldatud asjaolusid koostoimes, on vara omanik seisukohal, et äriruumide kasutusse andmine ei ole mõistlik ning linna huvides on otstarbekas võõrandada kõik Narva mnt 38 aadressil asuvad äriruumid,» teatas ta islamikogudusele.

«Tuginedes linnavaraameti väitele, et Kesklinna valitsus on kõnealuse enampakkumise ja sellele järgnevate toimingute käigus rikkunud linnavara kasutusse andmise korda, on Kesklinna valitsus otsustanud konkursi tulemused ning võimaliku lepingu sõlmimise aluseks oleva Tallinna Kesklinna vanema korralduse tühistada ja lepingut mitte sõlmida,» lisas Pukk.

Kesklinna vanem edastas islamikogudusele ka linnaosavalitsuse vabandused ning lubas kompenseerida nende tehtud kulutused tõendatud kuludokumentide alusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles