Tallinnal pole Ukraina väikelinna soovitud trolle (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Mihkel Maripuu

Ukraina väikelinn Bila Tserkva soovib Tallinnalt tasuta saada trolle LAZ E183, neid aga pole Tallinnas kunagi kasutusel olnud.

Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul pole ukrainlaste palvet võimalik täita, kuna Tallinnas ei ole LAZ-trolle kunagi kasutatud, teatas linnavalitsus. «Oleme trollipargi ehitanud üles Solaris ja Škoda veeremile ning pole kunagi isegi kaalunud LAZ-ide soetamist, seepärast ei saa meil olla ka kasutatud LAZ-trolle, mida ära kinkida,» sõnas Tamm.

Kommenteerides Tallinna linnavolikogu liikme, sotsiaaldemokraat Hanno Matto etteheidet, et Tallinn suhtub ükskõikselt ukrainlaste abistamisele, sõnas Tamm, et tegu on algajale poliitikule iseloomuliku katsega tõmmata endale tundmatu teema ümber lärmi tõstes tähelepanu.

«Kui saadaksime Ukrainasse mõne muud marki trolli, kui kirjas mainitud LAZ, puudub neil selle hoolduseks ja remondiks vajalik baas ning kingitus jääks tarbetult seisma. Kellele, peale Matto, sellist potjomkinlust tarvis oleks,» küsis Tamm.

Ukraina linna Bila Tserkva linnapea Gennadii Dykyi saatis jaanuaris Tallinna linnapea kohuseid täitvale abilinnapeale Taavi Aasale kirja, milles palus Tallinnal annetada endale vanad trollid LAZ E183.

Matto saatis esmaspäeva hommikul kirja Tallinna linnavalitsusele ning peaministrile, endisele linnapeale Jüri Ratasele, milles palus abipalve läbi vaadata ning leida võimalus hädas olijate abistamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles