Meistrite liiga päevik: kas «turvaline» Arsenal on jõudnud taas viimasele tõkkele?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali peatreener Arsene Wenger lehvitamas fännidele. Praegu ei ole teada, kas ta saab Arsenali peatreenerina poolehoidjatele viibata ka tuleval hooajal.
Arsenali peatreener Arsene Wenger lehvitamas fännidele. Praegu ei ole teada, kas ta saab Arsenali peatreenerina poolehoidjatele viibata ka tuleval hooajal. Foto: Richard Sellers/EMPICS Sport/Scanpix

JALGPALL. Euroopa absoluutsetest tippklubidest rääkides on alati keeruline tõmmata joont päris suurte ja neist järgmiste vahele. Eelkõige saavad määravaks tulemused ning nii on keeruline leida näiteks päris õiget kohta Inglismaa tippklubi Londoni Arsenali jaoks. Juba pikki aastaid tiksub Arsenal päris absoluutse tipu lähedal, kuid suurtest tiitlitest on tulnud suu ikkagi puhtaks pühkida.

Premier League’is võidutses Arsenal viimati hooajal 2003/04. Seejärel on alati lõpetatud pisut madalamal kohal: hõbedasel positsioonil kahel, pronksisel neljal ja neljandal kohal kuuel juhul. Niisiis on juba pikemat aega tammutud ühel turvalisel tasemel – ollakse tipu lähedal, kuid mitte tipus.

Meistrite liigas ei ole 2006. aasta finalist aga enam ammu isegi tipu lähedale jõudnud. Viimati jõuti Euroopa kaheksa parema jalgpalliklubi sekka seitse aastat tagasi, kui kaheksandikfinaalis alistati FC Porto. Sealt järgmises ringi koperdati juba FC Barcelona otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles