Haabersti linnaossa tekib Sepapoisi tänav

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus muudab homsel istungil Haabersti linnaosas Pikaliiva asumis paikneva Sepapere tänava leviala ja määrab Sepapere tänava eraldiseisvale lõpuosale nimeks Sepapoisi tänav.

Haabersti linnaosas Pikaliiva asumis paikneva Sepapere tänava nimi määrati Tallinna linnavalitsuse 25. septembri 1998 määrusega Räga tänavalt algavale ja üle Pikaliiva tänava edela suunas kulgevale tänavale. Praeguseks on tänav ristumisel Pikaliiva tänavaga katkenud ja lõpuosa on algusosast 30 meetri võrra nihkes. Kohanime vormistamise ja kasutamise korra kohaselt võib aga liikluspinnale määrata ühe nime, kui see on katkematult läbitav. Seoses sellega on maa-amet teinud märkuse, et Sepapere tänava leviala tuleb muuta.

Tallinna linnavalitsuse nimekomisjon leidis, et Pikaliiva tänavast edela poole jääv lõik ei ole tajutav Sepapere tänava osana ning toetas tänava leviala korrigeerimist ja senise lõpuosa aadresside korrastamist Pikaliiva tänava järgi. Teine võimalus on Pikaliiva tänavast edelapoole jäävale Sepapere tänava lõpuosale omaette tänavanime määramine.

Haabersti linnaosa valitsuse ettepanekul kaasati aadresside korrastamiseks sobivaima lahenduse valimisse asjassepuutuvate kinnistute omanikud. Saadud tagasisidest selgus, et kuna kõnealused kinnistud jäävad niigi suhteliselt ulatuslikust Pikaliiva tänavast eemale, siis ei tee Sepapere tänava lõpuosa aadresside muutmine Pikaliiva tänava järgi olukorda arusaadavamaks ja pigem on eelistatud uue tänavanime määramine.

Nimekomisjon arutas nimevariante ja toetas üksmeelselt Sepapoisi tänava nime kasutamist. Nimevalikul sai määravaks asjaolu, et see tänavalõik asub Sepa talu maadel ja samuti on sobiv seos varasema nimega. Sepapoisi tänava nime määramisest anti teada ka maaomanikele, kellelt valitud nimele vastuväiteid ei laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles