GAGi vilistlasest linnajuht ei näe kooli laienemises midagi halba

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) vilistlane, Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas ütles, et tema ei näe GAGi laienemisplaanides midagi halba ega kooli mainet kahjustavat.

«Ka mina olen GAGi vilistlane. Ja ma ütlen nii: GAG alustas gümnaasiumina – seal olid ainult gümnaasiumiklassid. Õpilased tulid mujalt Tallinna ja Eesti koolidest gümnaasiumisse ja ometi see ei seganud kunagi seda, kuidas kujunes selle kooli maine ja kuidas see kool arenes,» lausus Aas.

«Ja kui sellel kooli on nüüd oma algkool, siis mina ei oska selles küll näha ohtu, et kuidagi peaks GAGi maine kahjustatud saama. Tegelikult on meil südalinnas koole, kes on ise tahtnud, et neil oleks selline baasalgkool, kust tullakse edasi nende gümnaasiumisse.

Veel ütleks niipalju, et kui kellelgi on hea maine ja hea kogemus, siis selle jagamine on ainult positiivne. See, kui püütakse sulguda ja seda kõike ainult endale hoida – ma arvan, et see pole õige,» lisas tegevlinnapea.

Aas rääkis, et Kalamajja laienemise plaani vastaste ettepanekut anda GAGi käsutusse Kooli 2 asuv hoone on arutatud. «Jah, GAGi kõrval asub täiskasvanute kooli hoone ja on olnud juttu, et kas seda hoonet oleks võimalik kasutada GAGi laiendamiseks. Selle hoone pind ei ole lihtsalt GAGi vajaduste jaoks piisav,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles