Eestlased hakkavad Keskerakonda taas omaks võtma

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alari Paluots

Läinudaastase valitsuskriisi tekitajatena on kaotanud toetust nii sotsiaaldemokraadid kui ka IRL, hääli-hoogu on juurde saanud rahvuskonservatiivid. Keskerakond on suutnud eestlaste seas toetust sügisega võrreldes kahekordistada, näitas uuringufirma Kantar Emor poolt BNSi ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuring.

Tsentristid võivad rõõmustada: alates erakonnajuhi vahetusest läinud aasta novembris, tegelikult juba septembrist, mil muutused parteis olid käegakatsutavad, on kõik ülesmäge läinud. Peaministriparteina dikteerivad nad teemasid sotsiaaldemokraatidele, kuid eriti IRLile, kelle valijaskond on praegu võimu tipus toimuvast kõige enam häiritud.

Segased signaalid kodakondsus- ja keelepoliitikas on võtnud IRLilt toetust ja toonud sotsidele muu rahvuse esindajate tänu. Eestikeelsete valijate arvamuse põhjal, kelle käest uuringufirma Kantar Emor küsis veebruaris, et kui homme toimuksid riigikogu valimised, siis kelle poolt nad hääletaksid, on IRL üheksa protsendiga viimasel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles