Rakvere ei toeta filmifestivali (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ligikaudu poolsada inimest Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) seisid eile viisakalt rivis Rakveres Targa Maja ees ja võtsid volikogu istungile minevaid rahvaesindajaid vastu plakatitega, mil näiteks kirjas: «Rakvere – homopealinn? Tänan, ei», «Liputamine ei ole kultuuriüritus. Me ei vaja homopropagandat», «Saadik, ole normaalne». Nimelt oli otsustamisel, kas Rakvere linn toetab seksuaalvähemuste filmifestivali korraldamist 1500 euroga.

Politseibuss tiirutas ümber kvartali, et meeleavaldusel silma peal hoida, mõned inimesed tegid fotosid.

EKRE Lääne-Viru ringkonna juhi Anti Poolametsa sõnul soovivad nad meeleavaldusega öelda, et linn filmifestivali ei rahastaks. «Saagu ise hakkama. Nagunii on nad rahastatud välismaalt, see festival pidi maksma üle 20 000 euro. Need summad on hoopis teised kui see nende soovitud 1500 eurot. Linna logo tahetakse sellepärast, et linn oleks nende patroon, toetaja,» alustas poliitik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles