Ajahambast puretud habemeajamistöökoda Havannas. Pilt on tehtud Kuubal seda riiki 1959. aastast saadik juhtinud Fidel Castro matuse ajal möödunud aasta detsembris.
Ajahambast puretud habemeajamistöökoda Havannas. Pilt on tehtud Kuubal seda riiki 1959. aastast saadik juhtinud Fidel Castro matuse ajal möödunud aasta detsembris. Foto: Tomas Munita / The New York Times

World Press Photo Maailma parima pressifoto konkursile saatsid oma töid kümned tuhanded fotograafid. Maailm on küll täis sõdu ja kannatusi, kuid Arter otsis žürii ära märgitud tööde hulgast üles need lõbusad, igapäevased ja lootusrikkad fotod, mis avavad elu selle kõige eripärasemates värvides.

Raha sukasääres on uiguuri naiste tavaline praktika. Erinevalt naaberriikidest ei järgi moslemiusulised uiguuri naised konservatiivset riietumistava. Pilt on tehtud Kaxgarist väljunud rongis, kus on näha Hiina vähem tuntud külge: enamik reisijaid on uiguurid, suuresti Lääne-Hiinas elav rahvusvähemus. Tegemist on ühe maailma pikima ehk 4683 km pika rongireisiga, mis kulgeb Hongkongist Uiguuri autonoomse piirkonna keskusesse Ürümqi.
Raha sukasääres on uiguuri naiste tavaline praktika. Erinevalt naaberriikidest ei järgi moslemiusulised uiguuri naised konservatiivset riietumistava. Pilt on tehtud Kaxgarist väljunud rongis, kus on näha Hiina vähem tuntud külge: enamik reisijaid on uiguurid, suuresti Lääne-Hiinas elav rahvusvähemus. Tegemist on ühe maailma pikima ehk 4683 km pika rongireisiga, mis kulgeb Hongkongist Uiguuri autonoomse piirkonna keskusesse Ürümqi. Foto: Mattheu Paley / National Geographic Magazin. World Press Photo kategooria «Igapäevane elu» III koht.
Mees kastab lilli sõjast purustatud Spartaki külas Donetski oblastis. Külas ja selle lähedal pidasid Ukraina valitsusväed ja valitsusvastased 2014. aastal mitu ägedat lahingut Donetski lennujaama pärast.
Mees kastab lilli sõjast purustatud Spartaki külas Donetski oblastis. Külas ja selle lähedal pidasid Ukraina valitsusväed ja valitsusvastased 2014. aastal mitu ägedat lahingut Donetski lennujaama pärast. Foto: Valery Melnikov / Russia Segodnia
Kommentaarid
Copy