Läti minister nimetas Eesti spiooniskandaali dramaatiliseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Eero Barndõk

Läti kaitseminister Vinets Veldre nimetas Eestit tabanud spiooniskandaali dramaatiliseks ning peab selle kordumist Lätis võimatuks.

«Tegemist oli inimesega, kes vastutab juurdepääsu süsteemi, monitooringu eest. Ja tabati koos naisega regulaarselt tegevuselt,» märkis Veldre. «Ise väljastab [lube], ise kontrollib teisi ja töötab ministri büroos.»

See sunnib tema arvates paljut läbi mõtlema. «Meenutagem eelmise aasta sündmusi pronkssõduri ümber Tallinnas ja ka mõningaid muid. See sunnib minu kolleegi, Eesti kaitseministrit mõtisklema. See pole hea, see on dramaatiline,» leidis lõunanaabrite kaitseminister.

Veldre oli ka arvamusel, et skandaali vallandumise aeg ei ole juhuslik. «Miks siis skandaal ei tekkinud näiteks juulikuu viimasel nädalal? Ajalugu näitab, miks just nimelt nii, ja see ei ole niisama,» kinnitas ta.

Lätis kontrollitakse kaitseministri sõnul piisavalt inimesi, kes töötavad salastatud infoga, ent keegi ei saa anda sajaprotsendilist garantiid. «Risk on olemas, seetõttu on inimesed, kes sellega tegelevad, on inimesed, kes spetsiaalselt selliseid asju provotseerivad,» selgitas Veldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles