Seikluskomöödia «Sangarid» – Eesti keskmine

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: Andres Teiss

Ühele on see seikluskomöödia, teisele meheks kasvamise lugu. Tegijad ise ütlevad, et see on muheluskomöödia, ja tõele au andes on see päris täpne määratlus – muheleda filmi ajal saab, paaris kohas ajab naerma ka.

Aga mida peale muhelemise veel saab? Kui ootate 1980ndate elust pajatavast filmist seda, mida näete ETV pealt jooksvast nostalgilisest komöödiasarjast «ENSV», siis peate pettuma. Sangarid kehastavad Viru ärikaid ainult filmi alguses ja see tähendab, et nõukanostalgia kogemise asemel teeb vaataja kaasa lühikese ekskursi Rootsi immigrantide majutuskeskuse argipäeva.

Muidugi tuleb tunnistada, et pagulaste temaatika mängutoomine mõjub irooniliselt, arvestades eestlaste suhtumist põgenikesse ja fakti, et ajaloos on paljud meie rahvuskaaslased pidanud kodumaa seljataha jätma. Teisest küljest võib võõravihaks ka põhjust olla. Või noh, eks kinos selgu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles