Simson: riigi käed on transiidiäri aitamisel seotud

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsonil (Keskerakond) pole praegu plaanis kohtumisi Venemaa kolleegidega, et püüda kaasa aidata transiitkaupade kadumise tõttu kriisi sattunud Eesti raudteeäri päästmisele.

Eesti Raudtee peadirektor Sulev Loo on öelnud, et Venemaalt tulev transiidivoog kahanes majanduspoliitika tagajärjel. Venemaa Raudteed ei suuna oma kaupu kuhugi Eesti kaudu hoolimata sellest, et Ust-Luga sadam ei saa nendega hakkama. Milliseid võimalusi näete olukorra muutmiseks?

Venemaa on teinud suuri investeeringuid oma sadamatesse ja suunab vedajaid kasutama esmajärjekorras neid, et riigile tehtud investeeringud tagasi teenida. Eesti riigil nende protsesside mõjutamiseks väga palju võimalusi pole, kuna tegemist on eelkõige teise riigi majanduspoliitiliste kaalutlustega ning Eesti ise pole kaupade omanik ega nende vahendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles