Maxima kaupluse agressiivne kassiir üritas lüüa kliendi pead vastu kassalinti (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Lukas Balandis/Scanpix Baltic

Tallinnas tekkis Maxima kaupluse kassiiril jaanuaris konflikt kliendiga, mis lõppes rüselusega, milles kassiir üritas lüüa kliendi pead vastu kassalinti.

Postimehe käsutuses on turvakaamera salvestis intsidendist, milles on näha, kuidas meeskassiiril tekkis sõnelus järjekorras seisnud noormehega.

Videosalvestiselt on näha, kuidas klient ja kassiir räägivad omavahel midagi ja žestikuleerivad emotsionaalselt. Siis teeb kassiir kutsuva käeliigutuse, et klient talle lähemale astuks. Kui noormees kassale läheneb, rebib kassiir teda riietest ja tõmbab kiire liigutusega tema pead kassalindi suunas. Noormees rabeleb lahti ja kassiirile jääb pihku tema müts, mille ta eemaldunud kliendile näkku viskab.

Videost on näha ka seda, et kassiiri juures on kargud, mis viitab sellele, et tegemist on füüsilise puudega töötajaga. Ametlikult kinnitamata andmetel vallandas Maxima kassiiri veidi aega pärast intsidenti.

Video laeti üles ka sotsiaalmeediasse, kuid postitaja keeldus Postimehele vahejuhtumit kommenteerimast ning eemaldas pärast päringut video oma sotsiaalmeedia kontolt.

Maxima kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets ütles Postimehele, et kauplustekett ei kommenteeri konflikti, kuna rüseluse osapooled palusid anonüümsust.

Maxima operatsioonide juht Marko Põder ütles Postimehele, et kauplusteketi 12 tegevusaasta jooksul ei ole teadaolevalt varem ette tulnud juhtumeid, kui poetöötaja ja kliendi vahel tekib füüsiline konflikt. Ta rõhutas, et kõiki kaupluse töötajaid instrueeritakse enne tööle asumist ja ka tööl olles regulaarselt, kuidas klientidega käituda.

Põdra sõnul on Maxima viimase aasta jooksul klientidelt saanud umbes 7000 pöördumist, millest 15 protsenti on seotud kaebustega teeninduskvaliteedi osas. Neist omakorda on enamik seotud kassiiri keeleoskusega. Vaid väike osa on seotud ebaviisaka teenindusega.

Maxima ei avalikusta, millises poes intsident aset leidis. Maximal on Eestis 75 kauplust, milles töötab kokku 2300 inimest. Päevas teenindavad Maxima kauplused vähemalt 170 000 inimest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles