Kohus võttis vahi alla autode väljapetmises kahtlustatava grupi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Harju maakohus rahuldas täna Põhja ringkonnaprokuratuuri taotluse võtta kaheks kuuks vahi alla kolm kolmapäeval Tallinnas tabatud meest, keda kahtlustatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises ja suures ulatuses toime pandud kelmuses, mis seisnes rendiautode väljapetmises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Ainar Koik ütles, et kaks tabatut on korduvalt kriminaalkorras karistatud ja katseajal ning prokuratuur soovis vahistamise taotlemisega välistada uute kuritegude toimepanemist ja menetlusest kõrvale hoidmist. Kolmas mees on kehtiva karistuseta ja tema vahistamise aluseks oli kuritegeliku tegevuse vältimine.

Üleeile päeval pidasid Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud koos kiirreageerijatega Kristiine keskuse lähedalt autost kinni mehed, keda kahtlustatakse rendi- ja liisinguautode välja petmises.

Põhja prefektuuri teenistuse vanem Toomas Jervson ütles, et töö meeste tabamiseks oli aeganõudev. «Kahtlustatavad olid veendunud, et nende kuriteoskeemid töötavad laitmatult. Politsei ja prokuratuur tõestasid aga vastupidist. See on tänavu juba teine grupp inimesi, kelle politsei on kinni pidanud ja keda sarnastes kuritegudes kahtlustame,» ütles Jervson.

Jervson lisas, et piirid ei ole üldjuhul kuritegude avastamisel takistuseks. «Meil on tihe koostöö ja infovahetus Euroopa riikidega. Jälgede segamine variisikute ja autode välismaale registreerimisega võib meie tööd raskendada, kuid lõpuks tabame nad ikka,» rääkis politseinik.

Kinni peetud mehed omastasid variettevõtteid ja variisikuid kasutades liisingu- ja rendiautosid ning korraldasid välja petetud kallihinnaliste sõidukite müüki teistesse Euroopa riikidesse.

1986., 1982. ja 1978. aastal sündinud mehed on kahtlustuse kohaselt tegutsenud vähemalt aasta. Kahtlustuse järgi petsid nad välja 12 sõidukit, mille kogumaksumus on 300 000 eurot.

Kahtlustuste kohaselt kuuluvad mehed kuritegelikku ühendusse ning süüdimõistmise korral näeb karistus ette kolme- kuni kaheteistaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles