Kaasliikleja aitas politseil tabada kriminaalses joobes veokijuhi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid. Foto on illustratiivne.
Veokid. Foto on illustratiivne. Foto: Caro/ScanPix

Politsei pidas täna päeval Põltsamaal kinni kriminaalses joobes veokijuhi, kellest oli teada andnud tähelepanelik liikleja.

Kuna politseiga ühendust võtnud liikleja nägi, et veokijuht ei saa sõitmisega hakkama, andis ta sellest teada ning asus siis kahtlust äratanud reka järel sõitma, rääkis Postimehele Lõuna prefektuuri operatiivteabeteenistuse vanem Ottomar Virk. Kui veokijuht jäi Põltsamaal Pajusi valla piiril seisma, õnnestus kaasliiklejal joobes juhiga rääkida ja temalt autovõtmed ära võtta.

Kohale jõudnud politseipatrull tuvastas firma autoga sõitnud veokijuhil, 1967. aastal sündinud Aivaril, kriminaalse joobe ning ta viidi kainenema. Politsei andmetel on juhil ka varem joobnuna rooli istumisega probleeme olnud.

Virk juhtis tähelepanu, et kolmandik joobes juhtidest on tabatud just tänu helistajate tähelepanekutele. «Inimesed on julgenud, viitsinud ja aru saanud, et see on nende enda turvalisus, kõnesid on järjest rohkem tulnud ja tänu sellele tabatakse joobes juhte ka järjest rohkem.» 

Kui kellelegi tekib liikluses kahtlus, et kaasliikleja võib autoroolis olla joobes, tuleb sellest teada anda politseile, lisas Virk. «Need vihjed on alati oodatud,» märkis ta. «Sellised tähelepanekud aitavad tagada liiklusturvalisust nii inimese enda kui tema lähedaste jaoks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles