Suurtükiväelased harjutasid otsesihtimisega laskmist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased harjutasid otsesihtimisega laskmist.
Kaitseväelased harjutasid otsesihtimisega laskmist. Foto: Eesti Kaitsevägi

Reedel (17.02) harjutasid keskpolügoonil ligi sada 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni ajateenijat 155mm-kaliibrilistest ja kümmekond reservväelast 122mm-kaliibrilistest haubitsatest otsesihtimisega sihtmärkide hävitamist.

Meeskonnakursuse lõpuõppusel osalevad kaitseväelased lasid kokku 70 mürsku ligi kilomeetri kaugusel asuvate sihtmärkide pihta, milleks olid autovrakk ning metallplaadid, teatas laitsevägi.

«Ilmaolud ei olnud eriti soodsad - aga vaatamata tihedale udule ning libedatele teeoludele said kõik sihtmärgid hävitatud,» ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Arbo Probal, kelle sõnul võib sõdurite laskmistulemustega rahule.

Enamik nooremseersant Sander Trofimovi juhitud tulemeeskonna liikmeid osales lahinglaskmistel esmakordselt.  «Me saime hästi hakkama. Näha, kuidas sinu poolt lastud mürsk sihtmärki tabab, on ikka väga põnev,» ütles nooremseersant Trofimov.

Laskmiste eesmärk oli õpetada relvameeskondi tegutsema efektiivselt ning tabama otsesihtimisega kuni 1000 meetri kaugusel olevaid sihtmärke. Nelja nädala pärast ootab ajateenijaid lahinglaskmine koordinaatmeetodil, kus sihtmärkide tabamiseks tuleb teha koostööd teha tulejuhtide, tuletegevuse juhtimiskeskuse liikmete, arvutajate, mõõdistajate ning meteoroloogidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles