Strandberg: riigiasutuste kolimine on hullumeelne plaan

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Marek Strandbergi sõnul on riigiasutuste kolimine teise kohta niivõrd kallis, et iga mõistlik maksumaksja peaks selle vastu olema.

«Plaan on hullumeelne ja nõme, sest ei arvesta demograafia põhilist tõde – inimesi ei too juurde riigiasutuste  kolimine,» rääkis Kuku raadio saates «Keskpäevatund» Marek Stranberg. Ta soovitas pigem  eeskuju võtta II maailmasõjaaegsest Saksamaast, kus kohustati saksa naisi suhtestuma puhkusele tulevate Wehrmachti sõduritega.

Starnbergi sõnul on tegu veidra soovitusega, sest kolimine on tänapäeval kallis. «Selle asemel, et tegeleda sisulise tööga kulub väga suur hulk raha teise kohta paigutamise peale,» rääkis saatekülaline. Ta tõi näiteks haridusministeeriumi kolimise Tartusse, mis on päädinud sellega, et  juhtkond on ikkagi pealinnas.

Stranbergi sõnul on riigiasutuse kolimine ülikallis, et isegi väikse koha maksumaksjal, keda peaks riigiasutuste kolimine rõõmustama,  tõuseksid juuksed püsti. «Kui ta näeb, kui palju raha kulub tühja, siis iga normaalne inimene ütleks ei, ei,» rääkis Stranberg.

Ettevõtteid ärgitavad tema sõnul mujale oma tegevust kolima maksuerisused, kuid neist Eestis ei räägita. Ta nimetas plaani riigiasutuste kolimiseks väiksematesse kohtadesse pinnapealseks ja läbimõtlemata kavaks. «Iga populaarne mõte, mis enne kohalikke valimis pähe tuleb, käiakse välja valituse jõuga ja selle taga ei ole mingit analüüsi,» sõnas Stranberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles