Repsi naiivsust kasutati ära ka Marimaal

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Mailis Repsile on see haridusministrina juba teine kord Venemaa propaganda tööriistaks saada. Eelmine kord juhtus see 12 aastat tagasi, 2005. aastal, kui Reps andis toonase haridusministrina Vene Föderatsioonis Marimaad külastades intervjuu riigitelevisiooni Rossija uudisteprogrammile «Vesti». 

«Vesti» reporter alustas uudise sissejuhatavat lõiku tõdemusega, et Eesti ja Soome esindajad olid arvamusel, nagu laastatakse Marimaal kohalikku kultuuri, kuid kohapeale saabudes üllatusid mõlemad meeldivalt, et nad olid eksinud.

«Olen siin esimest päeva ja kõik, mida nägin, on väga suurepärane. Faktid, mida siin nägin, ja faktid, mida lugesin kodus, need pole kuigi sarnased,» rääkis Reps telekaamerasse. «Võiks isegi öelda, et kodus tahetakse asju näidata natuke halvemana, kui nad on, aga siin on näha, et koolid tehakse lahti, inimesed loovad kultuurikontakte, keel on, võimalusi on, kui ainult huvi on. Ma ütleksin, et meil on liiga vähe korrektset informatsiooni ning seepärast on mul hea meel, et ma siia sõitsin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles