Avariipaigalt lahkumist põhjendatakse hirmuga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kahtlustab, et pildil olev BMW on sõiduk, mille roolis istunud mees sõitis surnuks teed ületaud naise ja koera ning põgenes sündmuspaigalt.
Politsei kahtlustab, et pildil olev BMW on sõiduk, mille roolis istunud mees sõitis surnuks teed ületaud naise ja koera ning põgenes sündmuspaigalt. Foto: Politsei - ja piirivalveamet.

Liiklusspetsialistide sõnul põgenevad sõidukijuhid avariipaigalt šoki ja hirmu tõttu karistuse ees. Näiteks 11. veebruaril sõitis sõiduauto BMW ülekäigurajal otsa 60-aastasele naisele ja tema koerale ning põgenes. Raskelt viga saanud naine suri paar tundi hiljem haiglas, koer suri õnnetuskohal. Päev hiljem leiti auto ja veel mõni päev hiljem vahistati arvatav avarii põhjustaja, 19-aastane noormees.

Mullu põgenes sündmuskohalt või jättis õnnetusest teatamata 427 sõidukijuhti, mis on päris suur arv, tõdes Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe.

«Ükskõik, mis juhtub, tuleb jääda kohapeale,» märkis ta, sest see võib päästa kannatanu elu, kui kutsuda kohe abi ja anda ise esmaabi. «Põgenemine on kindlasti karistust raskendav asjaolu, sest juhi käitumist iseloomustab ükskõiksus,» lausus politseiametnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles