Aktsiisiga Euroopasse: varsti õllehind sama mis Soomes

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Eesti aastakonverentsi laval kõrgus alkoholikogus, mille võib igaüks seaduslikult Lätist Eestisse tuua. Piirikaubanduse elavnemise ja aktsiisipoliitika ohtude üle arutlesid foorumil (vasakult) Marje Josing, Ilona Leetma, Tarmo Noop ja Urmas Koidu.
Coop Eesti aastakonverentsi laval kõrgus alkoholikogus, mille võib igaüks seaduslikult Lätist Eestisse tuua. Piirikaubanduse elavnemise ja aktsiisipoliitika ohtude üle arutlesid foorumil (vasakult) Marje Josing, Ilona Leetma, Tarmo Noop ja Urmas Koidu. Foto: Eili Arula

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ennustab lahja alkoholi aktsiisi tõusuga Eesti riigile 150 miljonit eurot saamata jäävat maksutulu, Soome turistide kadumist ning varimajanduse teket.

Tarmo Noop, A. Le Coqi juht, prognoosis reedel Tartus peetud Coop Eesti aastakonverentsil, et pärast lahja alkoholi aktsiisi tõusu suvel tuuakse pool Eestis tarbitavast õllekogusest siia Lätimaalt.

Noobi hinnangul on Eestis joodavast kangest alkoholist Lätist ostetud 35 protsenti. «See tähendab, et Eesti riigil jääb lisaks aktsiisile saamata ka käibemaks ning see tähendab, et aastaks 2018 jääb Eesti riigil saamata maksutulu 150 miljonit eurot,» ilmestas Noop enda prognoosi ka arvudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles