Pärnumaal Paatsalu lahel jäi merehätta üksik purjetaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas kogunevad Läänemere äärsete suurlinnade esindajad.
Tallinnas kogunevad Läänemere äärsete suurlinnade esindajad. Foto: Alo Lõhmus.

Pärnumaal Paatsalu sadama lähistel jäi laupäeval madalikule kinni purjepaat, mille pardal olnud ainsa merehädalise toimetas kohalik elanik isikliku mootorpaadiga sadamasse.


Lääne piirivalvepiirkonna personalijaoskonna avalike suhete spetsialist Janne Mets ütles saadetud avalduses, et päeval kell 17.30 helistas nende Kuressaare merevalvekeskuse korrapidajale Pärnumaa elanik, kelle sõnul oli Oosääre lõunatipu ning Pöörilaiu majaka vahelisel merealal madalikule kinni sõitnud umbes kaheksa meetri pikkune puidust purjekas.

Juhtumist teatanud meesterahvas suundus viivitamatult enda isikliku mootorpaadiga hättasattunud purjetajale appi.

Merevalvekeskuse korrapidaja andis juhtumi teate edasi Pärnu kordoni korrapidajale ning merepäästeoperatsiooniks valmisolekukorralduse Lennusalga helikopterimeeskonnale.

Metsa sõnul ütles kohalik paadimees umbes veerand tundi hiljem, et purjetaja on võetud paadi pardale ning piirivalve abi päästeoperatsioonil vaja ei lähe.

Purjeka pardal viibinud inimese tervisega oli kõik korras ning arstiabi vaja ei läinud, lisas Mets.

Seoses tugeva, 10-12 meetrit sekundis puhuva edelatuulega ja kuni kahe meetri kõrguse laine tõttu ei õnnestunud madalikule sõitnud purjekat lahti tõmmata.

Lääne piirivalvepiirkond tänab kodanikukohust täitnud ausameelset meesterahvast operatiivse tegutsemise eest merepäästejuhtumil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles