Obama suurendas edu McCaini ees

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA jalgpallifännid maskeerisid end eilseks matšiks presidendikandidaatideks.
USA jalgpallifännid maskeerisid end eilseks matšiks presidendikandidaatideks. Foto: Reuters / Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaat Barack Obama on viimase arvamusuuringu järgi saanud oma peakonkurendi, vabariiklase John McCaini ees juba kuue protsendipunktini küündiva edumaa.

 

Reuters/C-SPAN/Zogby täna avaldatud küsitlustulemused annavad Obama toetusnumbriks valijate seas 49 protsenti, samas kui McCaini sama näitaja on vaid 43 protsenti, vahendas Reuters.

Demokraadi edu on seejuures lõppenud nädalal iga päevaga kasvanud ning Obamat toetab ka üha enam nn sõltumatuid hääletajaid, kelle seas tema toetajaid on paarikümne protsendipunkti võrra rohkem. Illinoisi senaatori selja taga on ka rohkem naisi, samuti noori valijaid.

McCaini toetus on küll kümne protsendipunkti võrra suurem valgete valijate seas, kuid Obamat toetab samal ajal rohkem kui 90 protsenti mustanahalisi, kes on alati olnud üks demokraatide ustavamaid valijaskondi.

USA presidendivalimisteni on jäänud veel vaid kolm nädalat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles