Eluaegne vang ründas Tartu vanglas valvurit ja lõikas teda žiletiteraga (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Eluaegset vanglakaristust kandev vang ründas eelmisel nädalal Tartu vanglas žiletiteraga valvurit, kes sai näole ja kaelale vigastusi.

Vahejuhtum leidis aset eelmisel teisipäeval, 14. veebruaril, kui vang eemaldas raseerijast žiletitera ja tungis valvurile kallale. Vanglaametnikud kasutasid vangi vastu jõudu ja panid tal käed raudu. Valvur sai rünnakus näole ja kaelale vigastusi ja ta sai vanglas esmaabi.

Vangla kehtestas agressiivse eluaegse vangi üle rangema kontrolli ja alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles Postimehele, et kriminaalmenetluse ajal valvurit rünnanud eluaegse vangi nime ei avalikustata.

Valvur langes rünnaku ohvriks ka Viru vanglas

Eelmisel nädalal leidis Eesti vanglates aset ka teine rünnak valvuri vastu, kui Viru vanglas ründas varem ohtlikuks hinnatud vang teda saatvat ametnikku ja lõi teda korduvalt rusikaga näkku. Valvurid kasutasid ründaja vastu füüsilist jõudu ja panid ta käed raudu.

Arstid tuvastasid rünnaku ohvriks langenud valvuri näol hematoomid ja verejooksu ning andsid talle esmaabi. Vangla alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles