Valga pääseb korda rikkunud Läti elanikest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Valka on sisuliselt üks linn ning Eestis laamendamine võib kaasa tuua keelu külastada linna teises servas elavaid sõpru.
Valga ja Valka on sisuliselt üks linn ning Eestis laamendamine võib kaasa tuua keelu külastada linna teises servas elavaid sõpru. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kohus on praeguseks kehtestanud Eestisse sissesõidukeelu kokku 13 piirilinnas Valgas õiguskorda rikkunud Läti elanikule, kelle hulgas on Läti kodanikke, määratlemata kodakondsusega isikuid ning Venemaa kodanik.

Eestisse ei tohi tulla kuus Läti kodanikku ja kuus määratlemata kodakondsuseta isikut ning üks Venemaa kodanik, kes on Valgas korda rikkunud, ütles BNS-ile Lõuna prefektuuri Valga politseiosakonna juhataja Tiit Allik. Sissesõidukeelu on saanud 12 meest ja üks naine.

Valga politsei on juba mitu aastat naaberriigi probleemsetele elanikele taotlenud kohtult sissesõidukeelde, mis tähendab, et kui nad Valgas korda rikuvad, taotleb politsei kohtu kaudu lisaks karistusele sissesõidukeeldu, tagades nii, et inimene ei tule Eestisse enam korda rikkuma, rääkis Allik. Piirang tähendab nii mõnelegi Läti elanikule, et teda ei lubata enam Valgas elavate lähedaste või sõprade juurde.

Kohus hakkas sissesõidukeelde rohkem rakendama 2015. aastal ja 2016. aastal paranes Alliku sõnul Läti elanike õiguskäitumine Eestis oluliselt. Ta lisas, et kuigi piirikontrolli Eesti ja Läti piiril pole, on õigusrikkujad paljuski samad ja nende näod politseile tuttavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles