Elu sisuks eestlane olemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eesti koorilaulu ja eestluse eestvedaja, sel hetkel nelja kuu pärast oma 101. sünnipäeva tähistav Roman Toi Kanadas, Ehatares. Ta ütleb, et eestluse hoidmine on olnud tema elu tähtsaim ülesanne.
Pildil on Eesti koorilaulu ja eestluse eestvedaja, sel hetkel nelja kuu pärast oma 101. sünnipäeva tähistav Roman Toi Kanadas, Ehatares. Ta ütleb, et eestluse hoidmine on olnud tema elu tähtsaim ülesanne. Foto: Andres Raudsepp

Nõukogude okupatsiooni eest 1944. aastal esmalt Saksamaale ning sealt 1949. aastal Kanadasse põgenenud Eesti koorielu ja laulupidude eestvedaja, helilooja, dirigent Roman Toi peab saja-aastase põlve Kanadas, Toronto lähistel Ehatare nime kandvast helges väärikatekodus.

1990. aasta üldlaulupeol koos Gustav Ernesaksaga aujuhiks olnud Toi peab Eesti suurimaks väärtuseks meie iseseisvust ja meie keelt. Võõrkeelte oskus on hea, aga eesti keele, meie päriskeele hoidmine kordi olulisem, arvab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles