Prokuratuur hakkab uurima ahistamist Tartu Ülikoolis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Viimastel nädalatel on avalikkuse ette jõudnud Tartu Ülikoolis toimunud väidetav ahistamisjuhtum, millega seoses algatati kaks kriminaalasja. Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm ütleb, et ülikooli töörahu on riivata saanud ja ülikoolis professorina töötava meesterahva ning ülikooli endise naistöötaja ja doktorandi inetu lõpuga suhte avaliku lahkamise tõttu on saanud kahju nii isikud ise, ülikooli töötajad kui ka parasjagu rektorivalimisteks valmistuv ülikool tervikuna. 

Juba 2013. aastal alguse saanud saagale ei näi aga lõppu tulevat, sest mõlemad suhte osapooled on teinud politseisse avalduse ning nüüd peavad juhtunus selgust looma õiguskaitseorganid.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel puudutab üks avaldus Tartu Ülikooli endise töötaja ja doktorandi kaebust oma juhendaja vastu. Kriminaalasi on algatatud karistusseadustiku paragrahvi 152 järgi, mis käsitleb võrdõiguslikkuse rikkumist. Kui kohus peaks kellegi selles kuriteoliigis süüdi tunnistama, siis võib isikut oodata rahaline karistus või kuni ühe aasta pikkune vangistus. Üle on kuulatud nii eeldatav kannatanu kui tema endine juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles