Enesetapurünnak armee värbamiskeskusele nõudis Afganistanis 36 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunduzis rünnati armee värbamiskeskust ka mullu detsembris. Tollal sai surma kaheksa julgeolekutöötajat.
Kunduzis rünnati armee värbamiskeskust ka mullu detsembris. Tollal sai surma kaheksa julgeolekutöötajat. Foto: SCANPIX

Põhja-Afganistanis Kunduzi linnas sai täna 36 inimest surma ja veel 42 haavata, kui suitsiiditerrorist end sõjaväe värbamiskeskuses õhkis.

See on järjekordne rünnak Afganistani enda relvajõudude vastu, kes peavad lähima kolme aasta jooksul liitlasvägedelt üle võtma vastutuse riigis julgeoleku tagamisel.

Kunduzi provintsi kuberneri esindaja Mehboubullah Sayedi ütles AFP teatel, et enamik tapetutest olid vabatahtlikud, kes kavatsesid armeesse astuda.

Kunduzis on vägivald viimastel kuudel ägenenud. Veebruaris sai rünnakus kohalikule rahvaloendusbüroole surma 31 inimest. Kunduzi armee värbamiskeskust rünnati ka mullu detsembris, mil mässulised tapsid seal kaheksa julgeolekutöötajat.

Afganistan on oma julgeolekujõudude isikkoosseisu järsult suurendanud ning armeesse kuulub praegu üle 150 000 mehe. Võrdluseks: NATO missiooni raames viibib sõjakoldes praegu umbes 140 000 võõrväge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles