Gaute Kivistik: Ega võidud õpeta midagi, õpetavad ainult kaotused

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu näinud mees. Gaute Kivistik on libauudiseid teinud 23 aastat – sinna sisse jääb kogu tema teadlik areng alates sellest, et üldse lapsi polnud, kuni selleni, mil nad tulid, lisaks erinevad elukaaslased, kolimised...
Elu näinud mees. Gaute Kivistik on libauudiseid teinud 23 aastat – sinna sisse jääb kogu tema teadlik areng alates sellest, et üldse lapsi polnud, kuni selleni, mil nad tulid, lisaks erinevad elukaaslased, kolimised... Foto: Sander Ilvest

Eesti edukamaid libateadete tootjaid, Gaute Kivistik alias Rohke Debelakk, 25. tegevusaastat tähistava Kuku Raadio kandvamaid jõude, tunnistab endasuguste õhumüüjate salahirmu – et siis, kui tuled kustuvad, ei jää nende tegevusest maailma mitte ühtegi märki. Seepärast on ta sõna otseses mõttes sukeldunud uutesse elulainetesse.

Arvate, et Gaute Kivistik (45) ehk libauudiste autorina tuntud Rohke Debelakk on mees, kellele söödate märksõna sisse, vajutate siis nabal nuppu ning nali tuleb?

«Mul ei ole kunagi olnud anekdoodi rääkimise huvi,» avaldas ta lõppeva nädala keskel, kui tema tööandja, Kuku Raadio, valmistus tuleva nädala kolmapäeval tähistamas oma 25. tegevusaastat. «Ma naeran hea meelega anekdootide üle. Aga kui naeran ära, on anekdoot kohe meelest läinud. Kui keegi ütleks, et mine lava peale ja räägi veerand tundi anekdoote – maksimum, kui istuks püssitoru ees, tuleks kümme anekdooti meelde.»

Ometi on Kivistik hea, ladusa ja muheda jutuga, mis ajab alati suu muigvele. Seda tõestab ta taas ka alljärgnevas usutluses. Ta mõjub ikka värskelt ja kaasahaaravalt, hoolimata sellest, et on kogu elu peamiselt ainult rääkinud, rääkinud ja rääkinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles