Video: vaata, milline oli paraad USA tankimeeskonna jaoks (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda osales vabariigi aastapäeva paraadil kaks Ameerika Ühendriikide tanki. Postimehel oli võimalus teha juttu tanki komandöriga ja kiivrikaamera abil tuua lugejateni pilt, mis liitlasvägede sõduritele paraadist osa võttes avanes.

Abrams M1A2 tankid toodi Eestisse USAst Colorado osariigist, kuid varasemast karjäärist on neil ette näidata lahingukogemus Iraagist. Vastus küsimusele, kas tankil sellest ajast ka mõni kuuliauk kuskil silma hakkab, oli muidugi ette teada – üle 60 tonni kaaluv tank on lahingud igati edukalt üle elanud.

Kuigi paraadist võttis osa vaid kaks tanki, saabus veebruari alguses Tapale selliseid masinaid kokku neli ja koos nendega tuli ka 15 jalaväe lahingumasinat Bradley ning 150 sõdurit. Tapal harjutavad ameeriklased koos eestlastega soomustehnika kasutamist lahingus.

Väärib märkimist, et tänasel paraadil marssis – mitte ei seisnud pjedestaalil, nagu kõrgema auastmega välisriigi sõjaväelased tavaliselt – koos USA jalaväerühmaga Ameerika Ühendriikide 4. jalaväediviisi aseülem brigaadikindral Christopher Donahue. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles