Info löökaukude kohta liigub ööpäevaringselt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna abitelefon 1345 saab hulgaliselt teateid tänavatel olevatest löökaukudest, sest pluss- ja miinuskraadide vaheldumise tõttu tekivad augud lausa tundidega.


Abitelefonilt edastatakse teated operatiivselt linna lepingupartnerile AS-ile Tallinna Teed. «Teadete edastamine käib ööpäevaringselt ja väga operatiivselt, sest mõni äsja tekkinud auk võib väga ohtlik olla,» öeldi abitelefonilt Postimehele.

Need autojuhid, kes on oma sõidukile mõnest löökaugust läbi sõites viga teinud ja linnalt kahjutasu tahavad nõuda, suunatakse abitelefonilt kommunaalametisse vastava ametniku juurde. Abitelefoni töötaja hoiatab samas, et kompensatsiooni taotlemine lõhutud auto eest pole lihtne. Taotluse vaatab läbi vastav komisjon, kes teeb oma otsuse pärast kõikide asjaolude kaalumist.

Selleks, et üldse tekiks võimalus kompensatsiooni taotleda, peab auto purunemine olema fikseeritud politseis. «Kui inimene on oma auto katki sõitnud ja helistab politseisse, siis politsei palub tal ka meile teatada just selle mõttega, et meie kaudu saab AS Tallinna Teed sellest august teada. Siis see auk kõigepealt tähistatakse ja hiljem likvideeritakse,» selgitas abitelefoni töötaja. Ta lisas, et õnneks abitelefoni numbrit teatakse ning teateid löökaukude kohta tuleb üsna palju.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul on politsei kutsumine löökaugus purunenud auto juurde oluline ka sel juhul, kui autoomanik tahab kahju kindlustusfirmalt kätte saada. «Häda on selles, et ooteaeg võib üsna pikaks venida. Patrull tuleb siis, kui kiiremad asjad saavad tehtud. Politseil on ülesandeid, mis nõuavad kiiremat reageerimist,» lausus Loide.

Löökaukude puhul saab politsei ainult toimunu fikseerida. Seetõttu reageeritakse eelkõige nendele väljakutsetele, kus kiire sekkumisega on võimalik ära hoida oht kellegi elule või varale ja need on prioriteetsemad.

Kevadisel ajal saab Põhja prefektuur Loide sõnul löökaukudes purunenud autode kohta kaks-kolm, vahest ka neli teadet päevas. Muudel aegadel tuleb mõni teade nädalas.

Ka Postimees.ee ootab lugejatelt teateid eriti suurtest ja ohtlikest löökaukudest. Teated võib jätta selle loo kommentaaridesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles