Margit Sutropi teine kandideerimine

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop leiab, et rektoraadi juhtimisse tuleks kaasata eri valdkondade oskusi ja teavet.
Margit Sutrop leiab, et rektoraadi juhtimisse tuleks kaasata eri valdkondade oskusi ja teavet. Foto: Marko Saarm / Sakala

See ei ole Tartu Ülikooli professoril, dekaanil ja eetikakeskuse juhatajal Margit Sutropil (53) esimene kord rektorivalimistel Volli Kalmuga konkureerida. 2007. aastal olid esimeses hääletusvoorus Sutrop, Kalm ja Alar Karis, neist edasi pääses kolmandasse vooru kaks meest ja rektoriks valiti Karis.

Karis enam teiseks ametiajaks rektoriks ei kandideerinud ja 2012. aastal sai ametisse Kalm. «Kui keegi ei osutunud kümme aastat tagasi valituks, ei ole see prognoosimiseks kuigi oluline informatsioon,» ütleb Sutrop nüüd. «Kalm kandideeris minu teada kaks korda ebaõnnestunult ja kolmandal korral osutus valituks. Võib öelda, et püsivus viis sihile. Valituks saamine sõltub paljudest asjaoludest.»

Tartu Ülikool jaguneb neljaks valdkonnaks ja neist koguni kaks – sotsiaalteaduste valdkond ning humanitaarteaduste ja kunstide valdkond – esitasid nüüd ainsa rektorikandidaadina Sutropi, loodus- ja täppisteaduste valdkond nii praeguse rektori Kalmu kui ka Sutropi ning meditsiiniteaduste valdkond üksnes Kalmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles