Tarankovi mõrvaprotsess jätkub: tunnistaja arvas, et Vorobei läheb jahile

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistatav Juri Vorobei.
Süüdistatav Juri Vorobei. Foto: Liis Treimann

Täna jätkus Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas menetlus allilmaliidri Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatud Juri Vorobei üle. Istungi käigus kuulati üle kolm tunnistajat.

Esimene neist oli Juri Nikson (hüüdimega Diivan), kes elas Vorobei isale kuulunud talus, tapmiskoha lähedal. Tarankovi tapmisele eelnenud päeval seadis ta valmis Tarankovi paadi ja kalastamistarbed. Sel päeval käisid talust läbi ka Juri Vorobei ja Aleksei Kozlovski. Vorobei oli tema sõnul seal harjutanud tulirelvast laskmist, mida Nikson pidas jahile mineku ettevalmistumiseks, kuna Vorobei oli ka varem jahil käinud.

Tapmise päeval tuli Tarankov tallu hommikul nelja paiku, mis oli tema jaoks tavapärane aeg. See oli viimane kord kui Nikson Tarankovi elusana nägi. Järgmisel päeval helistas ta Valeri Bruzovile ja ütles, et Tarankov pole kalastamiskohast tagasi tulnud.

Tarankovi juba ligi 40-aastat tundnud Brusovi sõnul saatis ta selle teate peale kalastuskohta Oleg Chizevichi, kes on kaalmees ja nende ühine tuttav. Chizevich Tarankovi laiba avastaski.

Brusovi sõnul sai ta Vorobei osalusest Tarankovi tapmises teada allilmaliidri matustel. «Siis öeldi mulle, et Juri on tapmiskahtlusega kinni peetud. Minu meelest oli Nikson, kes ütles,» sõnas Brusov, keda tuntakse ka hüüdnime Dipa järgi. Tema sõnul rääkisid juhtunust tollal kõik ning kogu sündmust peeti suureks tragöödiaks.

Vorobei ja Tarankovi kehvadest suhetest oli ta varem kuulnud, sest Tarankov olevat talle kalal olles öelnud, et Vorobei on muutunud ja käitub halvasti. Lisaks Brusovile kuulati üle ka Aleksei Kozlovski, kes oli Vorobeid eelmisel päeval näinud.

Pärast Kozlovski ütluste kuulamist jätkas riigiprokurör Vahur Verte kirjalike tõendite tutvustamisega.

Hommikupoolse kohtuistungi lõpus kutsuti kohtualusele Juri Vorobeile kiirabi, sest ta tundis ennast kehvasti. Pärast lõunapausi ütles Vorobei, et enesetunne on hea ning kohtuistungiga saab jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles