Tüli lapse pärast tekitas hiigelvõla (23)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurb laps. Foto on illustratiivne
Kurb laps. Foto on illustratiivne Foto: Caro / Frank Sorge/Scanpix

Ühe kolmeaastase lapse vanemate sassis suhe on viinud nii kaugele, et riik ähvardab sundmüüki panna lapse kodu ja isaga suhtlemisest keelduvale emale määratud sunniraha küündib kokku kümnetesse tuhandetesse eurodesse.

Vanemate omavaheline «suhtlemine» käib viimased kaheksa kuud nii: ema saab mitu korda nädalas kohtutäiturilt sunnirahahoiatusi, sest ta takistavat lapse ja isa kohtumist. Nende sisu on standardne: kui ema lapsel isaga homme kohtuda ei võimalda, tuleb riigile maksta sunniraha. Ühe ärajäänud kohtumise eest isegi kuni 1917 eurot. See on maksimummäär.

Ema on suhtluskorra vaidlustanud, kuid kohus nõuab selle viivitamatut täitmist. Kui ta seda vabatahtlikult ei tee, tuleb sundida. Seaduse silmis on ema võlglane ja võlgu nõuavad sisse kohtutäiturid. Nii saadabki täitur Marek Laanemets vahel päev, aga vahel koguni tund enne määratud kohtumist emale sunnirahahoiatuse koos summaga. Selline on rutiin mullu juunist alates ning vähem kui aastaga on n-ö võlg kasvanud ema arvutuste kohaselt üle 40 000 euro. 

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles