Jaapani suursaadik tänas Eestit toetuse eest

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani suursaadik Hideaki Hoshi ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves
Jaapani suursaadik Hideaki Hoshi ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves Foto: Toomas Volmer

President Toomas Hendrik Ilves kinnitas täna Jaapani suursaadikuga kohtudes Eesti valmidust tõusva päikese maa rahvast aidata, suursaadik Hideaki Hoshi tänas omakorda Eestit toetuse eest.

«Eesti inimeste mõtted on maavärinas ja hiidlaines rängalt kannatada saanud Jaapani rahvaga ning sarnaselt paljude riikidega oleme valmis ulatama teile toetus- ja abikäe, nagu me seda vähegi suudame,» ütles president Ilves tänasel kohtumisel.

Eesti riigipea möönis, et just humanitaarkriisiga toimetulek on Jaapani valitsusele keerulisim ülesanne.

«Sellise katastroofi tagajärjed on tuntavad kaua, sest me ju räägime ka paljude kodud ja lähedased kaotanud inimeste pikaajalisest hingelisest toetamisest,» ütles Ilves, kelle sõnul võiks kaaluda näiteks võimalust, et õnnetuspiirkonnast pärit lapsed tuleksid suvel Eestisse.

Suursaadik Hoshi tänas president Ilvest Eesti-poolse humanitaarabina tehtud annetuse eest, öeldes, et sellistel rasketel päevadel ei ole oluline riigi suurus või väiksus, vaid loeb solidaarsus ja toetus.

President Ilves ja suursaadik Hoshi kõnelesid ka maavärinale ja hiidlainele järgnenud probleemidest Jaapani tuumajaamades.

«Jaapani kogemus selliste olukordade lahendamisel on oluline väga paljudele maadele, kus kasutatakse tuumaenergiat, sest õpetab, kuidas loodusõnnetuste ajal ja järgselt veel suuremaid katastroofe vältida,» sõnas president Ilves.

Annetusi Jaapani maavärinas kannatanute abistamiseks saab teha Eesti Punase Risti kogumiskontodele 1180001436 Swedbankis ja 10220039608010 SEBs märgusõna all «Jaapani maavärin». Täna hommikuks oli kontodele laekunud 4000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles