Fotod: mis juhtub autovrakiga, kui seda tabab tankimiin (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pioneeripataljon korraldas kaitseväe keskpolügoonil eile miinide näidislõhkamise, et demonstreerida ajateenijatele lõhkeainete kasutamist erinevate sihtmärkide peal.

Näidislõhkamise läbiviija kapten Urmas Tonto sõnul on pioneeride ülesanne häirida vastase edasiliikumist ja mõjutada nende võitlusvõimet. «Ajateenijad nägid, et oskuslikult peidetud miinid, õigesti suunatud laengud ning targalt paigaldatud lõhkekehad aitavad vajadusel meie lahinguväljal tegutsevatel üksustel vastast võita,» ütles Tonto pressiteate vahendusel.

Eelmisel nädalal koos teiste pioneeripataljoni ajateenijatega B-kategooria lõhkamisõppe läbinud reamees Aivo Jõelehe sõnul andis õppepäev hea ettekujutuse, kuidas vahendeid kasutada.

Ajateenijatele näidati kaheksat erinevat lõhkekeha, muu hulgas demonstreerisid pioneeripataljoni tegevväelased, mis juhtub autovrakiga, kui seda tabab tankimiin.

1. jalaväebrigaadi pioneeripataljonis õpetatakse ajateenijatele miinide käsitsemist, B-kategooria lõhkamist ja lahingdemineerimist. Samuti õpitakse pioneeritehnika kasutamist, välikindlustamist, tõkete ja puitsildade rajamist ning jooksusildade paigaldamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles