Kõik sel aastal tules hukkunud inimesed olid alkoholijoobes

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju
Tulekahju Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu kahe esimese kuuga on Eestis õnnetuste tagajärjel hukkunud 20 inimest, aasta tagasi oli see number 27. Võrreldes mullusega on oluliselt vähenenud tuleohvrite arv.

Selle aasta kahe esimese kuuga on neljas tulekahjus hukkunud viis inimest, mullu oli see number 12.

Kaks hukkunut suitsetasid voodis ja üks sai surma rikkis soojapuhuri kasutamisest alguse saanud tulekahjus, teatas päästeamet. Veel kahe inimese elu nõudnud tulekahju tekkepõhjus jäigi välja selgitamata. 

Kõik hukkunud – neli pensioniealist meest ja üks noormees – olid päästeameti esialgsetel andmetel tulekahju puhkemise ajal alkoholijoobes ning nende kodudes ei olnud suitsuandurit.

Veeõnnetustes on tänavu surma saanud kuus inimest, neist üks uppus seni teadmata põhjusel vannis. Mullu samal perioodil oli veeõnnetustes uppunuid viis.

Liiklus nõudis üheksa inimelu

Liikluses on tänavu surma saanud üheksa ja vigastada 230 inimest, mullu samal perioodil sai surma 11 ja vigastada 183 inimest.

Veebruaris hukkus viis inimest, kellest kolm olid jalakäijad ja kahte juhti tabas sõidu ajal arvatavalt terviserike, mille tagajärjel kaotas sõiduk juhitavuse ja sõitis teelt välja.

Kokku oli veebruaris sada inimkannatanutega liiklusõnnetust, mullu veebruaris oli see number 81, seejuures on kannatanute arv mõlema aasta veebruaris sama – 124.

Võrreldes mullusega on samasugune ka joobes juhi süül põhjustatud liiklusõnnetuste ja neis viga saanud inimeste arv, vastavalt 10 ja 12.

«Need numbrid näitavad, et aasta jooksul ei ole toimunud liikluspildis märgatavat muutust ning teeme jätkuvalt tööd selle nimel, et inimesed võiksid end liikluses turvalisemalt tunda,» ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Kahe kuuga on liiklusest kõrvaldatud pea tuhat alkoholi tarvitanud juhti, kellest umbes kolmandiku puhul algatati kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles