Reisikülje lühiuudised

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuhu kaovad kruiisilaeval prügi ja väljaheited?

Kõige suuremale kruiisilaevale mahub 6500 reisijat ja 2400 meeskonnaliiget, mis on rohkem kui mõnes väiksemas linnas.

Reisid kestavad sageli isegi nädalaid ja järjest veedetakse merel palju aega. Selle jooksul on vaja aga toime tulla kõige üleliigsega, mida mitu tuhat inimest toodavad. Lisaks väljaheidetele jääb järele ka toitu, pudeleid, purke, pappi ja paberit ehk kõike, mida inimesed on harjunud ära viskama, vahendab Telegraph.

Töötlemise tõttu jääb 1200 tonnist jäätmetest mahalaadimist ootama vaid kolm tonni. Igal laeval on ka oma keskkonnaohvitser ning meeskond on vastutav prahi eest. Nii eraldavad koristajad alati paberi, plasti, klaasi ja metalli. Ka prügi maha laadimine sadamates on rangelt reguleeritud ja kruiisilaevad näevad vaeva selle nimel, et nende prügi saadetakse taaskasutusse.

Norwegian Air lennutab kommiraha eest üle ookeani

Odavlennufirmade üks juhtivaid ettevõtteid Norwegian Air on teatanud, et nad avavad viis liini Suurbritannia, Iirimaa ja Ameerika Ühendriikide vahel, mis hakkavad reisijale maksma vaid 66 eurot. Lennud väljuvad Edinburghist, Belfastist, Corkist ja Dublinist ning suunduvad kas New Yorki, Bostonisse või New Englandi. Kõik hinnad jäävad 70 dollari ehk 66 euro ümbrusesse, vahendas Lonely Planet.

Lennud toimuvad küll väiksemate lennujaamade vahel, mis ei asu metropolidele ehk kõige lähemal, kuid selle peaksid kompenseerima äärmiselt madalad piletihinnad. Uusi liine hakkavad teenindama moodsad ja laiade istmetega Boeing 737 MAX lennukid.

Turistid jootsid Bahama kuulsad sead surnuks

Kariibi meres paiknevad Bahama saared on tuntud ka oma ujuvate põrsaste poolest, kes armastavad koos turistidega kristallselges vees supelda.

Hiljuti aga suri seitse siga arusaamatul põhjusel, mistõttu alustati ka uurimist. Samas on alust kahtlustada, et turistid jootsid sigadele alkoholi, mis sai loomadele ka saatuslikuks, vahendas Travel + Leisure.

Uuringu käigus võeti veest proove, et saada paremini aru sigade surma põhjustest. Praeguseks ei ole tulemused laborist veel tagasi jõudnud.

Põrsastest on saanud kiiresti Bahama üks populaarsemaid vaatamisväärsusi. Seda, kuidas põrsad saarele tulid ja end mere ääres sisse seadsid, ei tea täpselt keegi.

Eestlane tahab osaleda Siberi ellujäämismängus

Sel aastal alustab Siberis ellujäämismäng «Mäng 2: Talv», mille peaauhind on 1,5 miljonit eurot. Omapärasel seiklusel soovib osaleda ka eestlane Erki Pellja.

Selleks et raha võita, peavad osalejad 1. juulist 2017 kuni 1. aprillini 2018. aastal vastu pidama Siberi looduses ise endale peavarju ja toitu hankides. Kui «ellujääjaid» on rohkem kui üks, läheb võidusumma 1,5 miljonit eurot jagamisele.

900 hektari suurusele alale püstitatakse kokku 2000 kaamerat, mille otseülekanne jõuab kogu aeg vaatajateni. Kõik osalejad saavad ka spetsiaalse koolituse endistelt GRU Spetsnazi liikmetelt ja kui mäng lahti läheb, võivad nad moodustada ka meeskondasid.

Pellja sõnul ei tunne ta hirmu Siberis elamise ees, kuid on samas teadlik, et sellest ei tule ka lihtne jalutuskäik Siberisse ja tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles