Narkootikumid peideti skulptuuridesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rokas Karpavičiuse põhitulu tuli narkootikumide smugeldamisest Austraaliasse ja Uus-Meremaale. Uimastid viidi Leedust välja graniitskulptuuridesse peidetuna.

Räpasesse ärisse kisti ka Karpavičiuse nõbu. Kohtus tunnistas Karpavičiuse nõbu Atas T. (täisnimi toimetusele teada – O. K.), et tema side narkojõuguga sai alguse 2005. aasta uusaastaööl. Toona 22-aastasele mehele pakuti ühes Klaipėda ööklubis tasuta kokaiini. Atas jäi tasuta kokaiinist sõltuvusse, sest sai seda oma uuelt tuttavalt pidevalt juurde.

Peaaegu aasta hiljem, 2006. aasta detsembris mõistis Atas, et kokaiin polnud sugugi tasuta. Üks diileritest hakkas temalt ühtäkki nõudma võlgu tarbitud kokaiini eest raha: summa polnud väike, umbes 30 000 eurot. Ühel kohtumisel tõmbas üks kaupleja välja relva ning ähvardas vägistada ja tappa Atase tüdruksõbra. Selleks et «võlg» tagasi maksta, nõustus Atas narkodiileriks hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles