Rydzek jätkab valitsemist, Ilves jäi avavõistluse tulemusele alla

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Rydzek.
Johannes Rydzek. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva/Scanpix

LAHTI MM. Sakslased ei saanud kahevõistluse suure mäe võistlusel kolmikvõitu, aga Johannes Rydzek teenis Lahti MMilt juba kolmanda kulla. Eesti esinumber Kristjan Ilves oli hüppemäel oodatust kehvem, aga lõpuks polnudki normaalmäe jõuprooviga võrreldes vahet: reedel sai ta 23. koha, eile tuli üle finišijoone neli positsiooni madalamal. Enne MMi oli Ilves seadnud endale eesmärgiks tulla 20 parema sekka.

Hüppevõistluse järel oli seis enam kui intrigeeriv. Austerlane Mario Seidl hüppas teiste ees sisse üle pooleminutilise edu, aga ta pole sõidumehena eriti hea. Rydzek oli parima sakslasena viies ja läks 10 km pikkusele murdmaadistantsile minut pärast Seidlit. Mõru pilli pidi alla neelama prantslane Maxime Laheurte, kes lennutas end teisele kohale, aga Gallia kuke hüppekombinesoon ei vastanud nõuetele ja ta diskvalifitseeriti.

Seidl kukkuski lõpuks neljandaks ja Rydzek sai talle juba tavapärase võidu. Kaks aastat tagasi Falunis kaks kulda saanud sakslane on nüüd viiekordne maailmameister. Hõbedale tuli jaapanlane Akito Watabe ja pronksi napsas prantslane Francois Braud. Pikalt tippkonkurentsis püsinud 28-aastasele Watabele oli see karjääri esimene maailmameistrivõistluste medal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles