Suures narkoäris kahtlustatav mees ei pääsenud vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suures narkoäris kahtlustatav Jevgeni Medunitsa ei pääsenud vahi alt, kuna riigikohus ei võtnud täna tema kaitsja määruskaebust menetlusse.

Medunitsa kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv taotles Medunitsa vabastamist, kuid Harju maakohus jättis mullu 20. detsembril mehe vahi alla. Seejärel esitas Pilv määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis aga jaanuari keskel maakohtu varasema määruse jõusse. Siis pöördus kaitsja määruskaebusega riigikohtusse, mis ei võtnud seda aga kolmapäeval menetlusse. Seega peab Medunitsa vahi all edasi olema.

Loe lisaks: Vaata, kuidas paljastati Eestis ja Hispaanias tegutsenud suur narkojõuk

Eesti Ekspress kirjutas mullu aprilli alguses, et neli kuud varem võttis kohus 44-aastase Medunitsa vahi alla ning talle omistatakse liidrirolli rahvusvahelises narkovõrgustikus, kuigi ta isegi ei tunne paljusid oma niinimetatud kuriteokaaslasi.

Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Taavi Pern usub, et Medunitsa juhtimisel läbis Eestit iga kuu sadu kilosid narkootikume. Kolme aasta jooksul veeti Hispaaniast Venemaale kokku 1,2 tonni hašišit. Kogus, mis maksab tänavamüügis 12 miljonit eurot ja mis tegi Medunitsast väga jõuka mehe.

Prokurör Pern usub, et Medunitsa grupeering aktiveerus aastatel 2012–2015. Venemaale viidi hašišit, mis osteti Hispaania päikeseranniku kuurortlinnas Fuengirolas tegutsenud hulgimüüjalt.

Edasi pisteti telliskivisuurused hašišipakid spetsiaalselt ehitatud peidikutesse auto põrandas, laes ja küljepaneelides. Ühe autoga sai korraga vedada üle 100 kilo ainet - väärtus umbes miljon eurot -, kusjuures transpordiks kasutati luksusautosid BMW, Mercedes-Benz ja Audi ning transiitkoridoriks Balti riike, kirjutas Eesti Ekspress mullu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles