Pakirobotite tõttu tuleb liiklusseadust muuta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäel näeb pakiroboteid liikumas.
Mustamäel näeb pakiroboteid liikumas. Foto: Mailiis Ollino

Tallinnas Mustamäel tuleb tihtipeale jagada kõnniteed pakirobotitega. Kullerrobotite arendaja Starship Technologies saavutas eelmisel nädalal USAs töövõidu, kui Virginia osariik võttis vastu kõnniteel liikuvaid roboteid käsitleva seaduse, ja kuigi Eestis on sellised masinad veel reguleerimata, peaks lähiajal jõudma riigikokku vastav liiklusseaduse muudatus.

Liiklusseaduse muudatuse väljatöötamise üks oluline aspekt on see, et tegu on aparaadiga, millesarnast pole varem kõnniteedel liikunud, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

TTÜ õiguse instituudi Euroopa õiguse professor Tanel Kerikmäe ütles, et tegelikult ei olekski see võrdsustatud otseselt ühegi teise liikuriga. «On väga palju uusi liikureid, mis kategoriseeruvad juba olemas oleva liiklusseaduse alla, aga pakirobot on midagi täiesti uudset,» nentis ta.

Professori ettepanek oli, et kasutusele võiks võtta eraldi pakiroboti definitsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles