Fettuccini con Fegatini di Pollo e Salvia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fettuccini con Fegatini di Pollo e Salvia
Fettuccini con Fegatini di Pollo e Salvia Foto: Jaan Heinmaa

ehk pasta praetud kanamaksa ning salveiga
Neljale kuni kuuele

Sellist rooga saad mekkida Rooma äärelinna tavernides. Eelroaks praetud puravikud küüslaugu ning hakitud peterselliga. Ohtras võis. Ära keela endale lisaportsu.
 

400 g fettuccini, linguini või pappardelle pastat
u 200 g kanamaksa (kui kasutad külmutatud toodet, lase sel külmikus üles sulada)
2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
4 sl brändit
2,5 dl valget veini
2 sl vahukoort
250 g võid
10 salveilehte
2–3 sl riivitud Parmesani
soola ja pipart

Kuumuta pannil 1 sl õli. Lõika kanamaks suuremateks paladeks (kahe maksapoole vahel on kelme, lõika mõlemad pooled lahti nii, et kelme külge jääb ka väheke maksa). Tõsta maks kõrvale ning prae maksa lõikamisest jäänud ribasid 2–3 minutit. Tükid hakkavad pisut panni põhja, eralda need spaatliga ning lase jälle “põhja kinni hakata”. Nii saad kastmele “tõelise” meki. Vajuta spaatliga maksakelmed pudrujaks ning lisa siis hakitud sibul. Prae veel 3–4 minutit ning lisa siis 2 sl brändit. Võimalusel läida pannitäis ettevaatlikult tikuga ning raputa panni, kuni leek kustub. Kalla juurde valge vein ja koor. Sega ning lase madalal kuumusel 6–10 minutit keeda. Lõika 200 g võid tükkideks ja lisa tükkhaaval kastmele. Kui või sulanud ning korra keema lastud, kurna kaste läbi sõela.

Kuumuta 1 sl õli teisel pannil ning prae kanamaks mõlemalt poolt pruunikaks (ära üle prae, maks peab seest veidike roosaks jääma). Maitsesta tükid soola-pipraga. Vala peale ülejäänud brändi ning läida korraks leekima. Lisa ülejäänud 50 g võid ning kuumuta või heledaks vahuks. Viska lisaks salveilehed. Need muutuvad võis praadides mõnusalt krõbedaks. Serveeri pasta koos kastme, flambeeritud kanamaksa ning salveiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles