VIDEO! Retk romantikasse Keila-Joa lossis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene stilist Aleksandr Vassiljevi Fahle lossis
Vene stilist Aleksandr Vassiljevi Fahle lossis Foto: Raul Mee

Keila Joa lossis Schloss Fall on avatud imekaunis moenäitus «Romantismiajastu mood Aleksandr Vassiljevi fondist». Väljapanek pakub vaatajale elamusterikast reisi ajas tagas – nii suurejooneliselt taastatud ruumid kui ka kaunid kostüümid pärinevad samast ajastust, neogootikast. Saalidesse on välja pandud teemade kaupa grupeeritud kostüümid ja aksessuaarid, mida kanti tolleaegsetel ballidel, jalutuskäikudel, koduseid toimetusi tehes jne. Allkorrusel täiendab rõivaid valik ajastutruusid portreesid, mis võimaldavad romantismiaja inimeste hinge piiluda.

«Mis on daami keskmine taljemõõt?» küsib näituse hing, maestro Aleksandr Vassiljev teatraalselt. «48–50 cm! Romantismiajal kandsid naisterahvad korsetti ja polnud ka kasvult kuigi pikad, nii et see oli isegi paras. Tol ajal oli keskmine kasv 150 ja kinganumber 34. Mitte nii nagu praegu, mil naiste jalg on 40–41, kasv 185 ja kaal pea sada kilo! Vaadake, kõik muutub ajas, eks ole tõsi?»

Aleksandr Vassiljevi moenäitus Keila-Joa lossis Schloss Fall 
Aleksandr Vassiljevi moenäitus Keila-Joa lossis Schloss Fall Foto: Raul Mee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles