Eurovisioonil esindavad Eestit Koit Toome ja Laura

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurovisioonile sõidab Eestit esindama tõeliselt karastunud ja kullaprooviga tiim – Koit Toome, Laura ja tänavuse «Eesti laulu» võiduloo autor Sven Lõhmus tunnevad end ühtmoodi koduselt eurolaval ja Kiievis. «Verona» meloodia poeb hinge nii noortele kui ka vanematele ja jääb kummitama esimesest motiivist alates. Eestil on kindlasti kõik šansid Eurovisioonil suurepäraselt esineda.

«Verona» on selles mõttes geniaalne lugu, et esimese nelja sekundiga on selle tunnusfraas kuulajatele kõrva jäänud ja kõvakettale salvestunud. Koit Toome falsett on lummav ja häälte kooskõla Lauraga ainulaadne. Muusikat võib kirjutada mitmel viisil ja mitmeks puhuks, kuid Sven Lõhmus teab, kuidas kõnetada kuulajaid üle riigipiiride just sedalaadi võistlusel nagu Eurovisioon.

Teises hääletusvoorus võitsid Koit Toome ja Laura looga «Verona» rahva poolehoiu ülekaalukalt  – 81 000 inimest andis oma otsusest telefoni teel teada ja neist 55 protsenti pidas lemmikuks just seda pala. Muidugi jagus toetajaid ka kõigile ülejäänud üheksale andekale artistile, kes sel korral «Eesti laulul» võistlustules olid.   

«Mina ei oska midagi tarka öelda, Laura ütleb praegu,» oli Koit Toome võidust kuuldes siiralt üllatunud. Nii suur, kogenud ja kõva artist nagu tema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles