Eesti lennujuhid hakkavad peatselt «pimelende» nägema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast. Foto: SCANPIX

Eesti lennuliiklusteenindus hakkab lähiajal kaitseväe radaritelt automaatselt saama infot välja lülitatud transponderitega lennukite kohta, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Lennuliiklusteeninduse ASil on selleks kõik ettevalmistused tehtud ja praegu käib koostöös kaitseväe struktuuridega vajalike turvalisust tagavate seadmete hange.

«Kuna tegemist on väga spetsiifiliste ja suhtelist harva kasutatavate seadmetega, siis hanke kiirus sõltub tarnijast. Eesti pool teeb endast kõik võimaliku, et saada puuduvad seadmed kätte nii kiiresti kui võimalik,» ütles Lennuliiklusteeninduse ASi kõneisik Elis Mäeots ERRile.

Lennuameti lennuliiklusteeninduse ja lennuväljade osakonna juhataja Kristo Vallimäe on öelnud, et praegu toimub lennuohutuse tagamiseks regulaarne teavitusahel, kus kaitsevägi suuliselt annab eelhoiatust lennuliiklusteeninduse vastutusalas toimuvatest transponderiteta lendudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles