Harvey suur triumf ja Norra meeste nõrkus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Harvey võitjana üle finišijoone tuhisemas.
Alex Harvey võitjana üle finišijoone tuhisemas. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

LAHTI MM. Norra mehed jäidki murdmaasuusatamises individuaalse kuldmedalita. Viimati tabas norralasi selline krahh 1995. aasta Thunder Bay maailmameistrivõistlustel. Vähemalt suudeti reedeses teatesõidus kuld ära napsata, vastasel juhul oleks nõudlik Norra ajakirjandus treenerid ja koondise liidri Martin Johnsrud Sundby tükkideks rebinud.

Eilses 50 km ühisstardist vabatehnikamaratonis komistas Sundby lõpusirge alguses ja piirdus alles viienda kohaga. Et norralase vorm hakkas MMi käigus pisut langema, võis maratoni suurimaks favoriidiks lugeda Lahtist juba kaks kulda võitnud venelast Sergei Ustjugovit. Lõpuks ei saanud keegi aga vastu Kanada ässale Alex Harveyle, kellel polnud Lahtist veel medalit ette näidata.

28-aastane Harvey pole Sundby, Ustjugovi ja suusakuninga troonilt tõugatud Petter Northugi kõrval suguni nii kõlav nimi, aga päris üllatusmeheks teda ka pidada ei saa. Lahti MMil sai ta suusavahetusega sõidus viienda koha ja varem oli ta maailmameistrivõistlustelt kogunud neli medalit, sealhulgas kuus aastat tagasi paarissprindi kulla. Soomlaste medaliarve kasvas pärast Matti Heikkineni eilset pronksi koguni viieni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles