Keskerakonna Tallinna nõukogu valis Haabersti esinumbriks Viktor Vassiljevi (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Tallinna nõukogu valis esmaspäeva õhtul Haabersti valimisringkonna esinumbriks oktoobris toimuvateks kohalikeks valimisteks endise linnaosavanema ja riigikogu liikme Viktor Vassiljevi.

Vassiljev kandideeris Keskerakonna Haabersti ringkonna esinumbrina ka eelmistel kohalikel valimistel, mil ta kogus 4077 häält.

Varem on erakonna Tallinna nõukogu kinnitanud erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekul kahe valimisringkonna esinumbri: Mustamäel juhib Keskerakonna valimisnimekirja Tallinna linnapea kohuseid täitev Taavi Aas ning Lasnamäel abilinnapea Mihhail Kõlvart. Tallinna linnapeakandidaadi peaks nõukogu kinnitama pärast kõigi pealinna valimisringkondade esinumbrite selgumist.

Eelmistel, 2013. aasta kohalikel valimistel juhtis Keskerakonna valimisnimekirja Mustamäel Ratas, kes kogus toona 8017 häält, Lasnamäel aga partei eelmine juht, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar. Savisaare kogutud 39 979 häält moodustas rohkem kui kolmandiku kõigist häältest, mis Keskerakond Tallinnas sai.

Haabersti esinumbrina kandideeris eelmistel kohalikel valimistel Viktor Vassiljev, Kesklinnas Toomas Vitsut, Kristiines Marika Tuus-Laul, Nõmmel Arvo Sarapuu, Pirital Tiit Terik ja Põhja-Tallinna valimisringkonnas Yana Toom.

Tallinnas toetas Keskerakonda toona kokku 115 101 inimest ehk 52,67 protsenti hääletanutest. Selle tulemusega sai partei 79-liikmelises linnavolikogus 46 kohta.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad Eestis 15. oktoobril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles